GET TO KNOW: SHANNA BENJAMIN HASSAN

Hello folks!

 

Minggu ini kita sempetin ketemu salah satu sahabat kita yaitu, Shanna!

 

For those who don’t know, Shanna itu mahasiswa Ekonomi di Universitas Indonesia and also a part time model. We took bunch of photos and also interviewed her last Wednesday, in case kalian tartarik di dunia fashion atau modeling, then you might want to continue reading this post!

 

Untuk sekedar brief introduction, nama panjang Shanna yaitu Shanna Benjamin Hassan, call her Shan/Shun/Nana it’s really up to your liking. Was born in Sydney, Australia May 24th 1996 (Her birthday is coming up!) and raised in Jakarta, Indonesia. Shanna sudah jadi model sejak umur 16 tahun, saat beranjak kuliah dia mulai memperdalam dunia modeling and now she’s a part of a model agency called Ivy Models.

 

 

DSCF1075 copy

 

Now, kita ngga mau terlalu detail karena nanti Q&A’s nya ngga seru, sekarang langsung aja ya dibaca interview kita!

 

  1. When and how did you first get into modeling?

 

I started modeling at the age of 16, and got scouted to join an agency at the age of 18.

 

  1. Menurut kamu, susah ngga sih ngebalance modeling dan kuliah?

 

It’s all about priorities. Buat aku pendidikan itu nomor 1, even though I love modeling, I always consider it as a part time thing.

 

DSCF1058 copy copy

 

 

  1. Do you have any hobbies atau interest lain selain di bidang ekonomi dan modeling?

 

I LOOOOVE painting. It keeps me calm and happy, it’s a good way to really be able to have time for myself.

 

  1. How do you keep your curves and mind healthy?
I meditate every now and then, aku juga ngejalanin yoga untuk menyeimbangkan tubuh dan pikiran, at least, aku olahraga seminggu dua kali.

 

DSCF1095 copy copy

 

  1. Perubahan apa yang kamu harap dapat dilihat di dunia fashion when it comes to size diversity?
Acceptance. I think all shapes and sizes are beautiful, semua jenis kulit punya keunikan tersendiri dan orang-orang harus mulai menghargainya. Kecantikan ngga selalu datang dari ‘luar’, it’s the inside that matters.

 

  1. Do you have any tips buat teman-teman di luar sana yang sebenernya tertarik untuk menjadi model tapi belum bisa tercapai? What’s your advice?
Jangan pernah nyerah, kita ngga bisa ngedapetin apa yang kita mau in a blink of an eye, we have to achieve it. To all the girls who wants to be a model, an athlete or just want to get good grades. Heads up!

 

DSCF1135 copy copy

 

  1. Untuk diri sendiri, what kind of style do you like?
I’m pretty basic in terms of style. Aku suka oversized shirt/t-shirt dan jeans but sehari-hari. Oh, and I also don’t wear colours.

 

  1. Any quotes you like in terms of self confidence?
 
Ah, I’m bad at quotes. I guess just be yourself? 🙂

 

DSCF1146 copy copy

 

  1. So, banyak orang mengira dunia fashion it’s all about that glamorous life, kalo dari point of view kamu, dunia fashion itu gimana sih? Is it really glamorous or the other way around?
I think work is work, masalah glamorous atau ngga sebenernya tergantung dari diri masing-masing. But at the same time there’s really nothing glamorous about producing a rolls royce, seperti di industri fashion, we work hard to make it seem glamorous, tapi di belakang ke glamoran itu selalu ada usaha keras. Well, there’s no such thing as a free lunch 🙂

 

  1. Last question, who are your role models/style icons?
Phoebe Philo, Francoise Hardy and Jane Birkin.

 

 

DSCF1180 copy copy

 

 

And that’s all for the Q&As! Semoga bermanfaat buat kalian yang tartarik di dunia modeling ya, kalau ada pertanyaan kalian bisa comment di comment section di bawah.

 

Also, Jangan lupa buat follow Instagram Shanna dan Ivy models for the latest cool pictures 🙂

 

Thank you for reading and we’ll be back next week with a new post.

 

Love,

 

19/20 Vision

 

DSCF1213 copy copy

 

DSCF1217 copy copy

 

Leave a Reply